Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KALAFIOR MARYNOWANY

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1/2 sztuki
ocet winny 1/2 szklanki
cukier 2 łyżki
sól 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
olej 1/2 szklanki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: KALAFIOR MARYNOWANY

Kalafiora podzielić na różyczki, po czym gotować przez około 5 minut w wodzie z sokiem z cytryny.
Kalafiora umieścić w słoikach.
200 ml wody zagotować z octem winnym, solą, cukrem, ostra papryką, a następnie przestudzić i połączyć z olejem.
Powstałą zalewę wlać do słoików i pasteryzować je przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 09.01.2014 12:49
fajny pomysł
caralajna 05.09.2013 07:37
ciekawa jestem smaku, fajny pomysł
Katarzyna59 03.02.2013 11:08
super
Krystyna32 31.01.2013 06:47
super
IKrakowianka 05.01.2013 22:35
smaczny
kate.500 03.12.2012 06:22
super
pestka 26.11.2012 12:37
super pomysł
Bernadeta1 03.10.2012 10:52
ciekawe nigdy nie robiłam-wypróbuję
RenataZ-et 17.08.2012 21:26
Pyszne
zuzanna_z 03.07.2012 13:02
na zimę jak znalazł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak