Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jabłkami i galaretką truskawkową

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
woda 2 szklanki
cukier pół szklanki
cynamon 2 łyżeczki
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
biszkopty okrągłe 1 paczka
herbatniki 2 paczki
galaretka truskawkowa 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jabłkami i galaretką truskawkową

Jabłka pozbawić skórki i gniazd nasiennych. pokroić w mniejsze kawałki. Włożyć do miski, zalać wodą i zagotować aż zrobi się z nich mus jabłkowy. Następnie dodać cynamon i cukier. Poczekać aż cukier się roztopi. Zdjąć z ognia. Dodać galaretkę cytrynową i żelatynę w proszku. Przygotować galaretki truskawkowe jak podano na opakowaniu. Herbatniki ułożyć na dnie tortownicy, na nich ułożyć biszkopty. Zalać połową musu jabłkowego. Na mus wyłożyć biszkopty. Zalać drugą połową musu. Dać do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie zalać lekko tężejącą galaretką truskawkową. Odłożyć do lodówki jeszcze na godzinę albo dwie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 18.09.2013 19:59
przepyszny deser
plocia 23.07.2012 23:29
Świetny przepis
Rafał10 10.06.2012 14:50
SUPER pomysł właśnie szukam coś z biszkopcikami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak