Sposób przygotowania

Na oliwie zeszklić posiekana cebule i czosnek. Wsypać ryz i zostawić przez chwile na dużym ogniu cały czas mieszając. Podlać bulionem, dodać posiekana papryczkę chili, krewetki i kalmary. Gotować na średnim ogniu ok.5 minut. Następnie wrzucić na patelnie groszek, pokrojone w kostkę papryki, pomidory, cukinie i bakłażana. Podlać sosem pomidorowym, doprawić sola i kurkuma. Dodać posiekana natkę pietruszki. Gotować na małym ogniu jeszcze ok.20 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszna paella
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    nazwa ciekawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    ekstra!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne smaki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ja bym z checią zjadł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    a ja jakos nie moge sie przestawic na owoce morza... tak apetycznie to wyglada.
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszna!!! :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo smaczne danie sama jeszcze nigdy nie robiłam ale miałam okazję próbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    znakomita potrawka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dla amatorów krewetek,to pychotka!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Zdecydowanie moje smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    zjadłabym z wielkim apetytem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !