Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, a następnie drobno posiekać i połączyć z masłem i żółtkami, aż powstanie jednolita masa, na koniec dodać sól.
Powstałą masę uformować w wałki o średnicy 3 cm i pokroić w paski o długości 5 cm.
Otrzymane wałeczki należy obtoczyć w mącę, po czym zanurzyć w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Wałeczki smażyć w oleju aż będą złociste.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    tylko ziemniaki a pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pycha
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też czasami robię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    super :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    muszą być smaczne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    na pewno smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !