Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUSTA CZERWONA DUSZONA W WINIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 500 gram
masło 2 łyżki
cebula 1 sztuka
mąka 1 łyżeczka
wino czerwone wytrawne 100 ml
olej 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUSTA CZERWONA DUSZONA W WINIE

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
Następnie połączyć z poszatkowaną kapustą. Zalać winem i dusić przez 30 minut.
Mąkę podsmażyć na maśle i dodać do kapusty. Składniki dokładnie wymieszać.
Całość doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 02.02.2014 13:10
pyszna kapusta
caralajna 01.02.2014 16:00
jadłam, jest pyszna :)
barbara11561 05.12.2013 15:03
pyszna,lubię taką:)
Iwusia 22.08.2013 23:44
no, no smkowity ten przepis
IKrakowianka 27.04.2013 21:58
świetny pomysł
kate.500 26.11.2012 20:45
pycha
RenataZ-et 25.10.2012 22:19
przepyszna!
Ela15 14.08.2012 13:20
mniam
Katarzyna59 17.07.2012 20:26
pyszna
zuzanna_z 02.07.2012 11:54
super kapustka
m1monika 29.05.2012 12:17
pyszna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak