Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTKA ZE SZPARAGAMI I ŁOSOSIEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
białko 1 sztuka
szparagi zielone 300 gram
ser morski 30 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 łyżki
łosoś wędzony plastry 100 gram
śmietana 30% 3 łyżki
sól 1/4 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTKA ZE SZPARAGAMI I ŁOSOSIEM

Szparagi gotuje przez 6 minut w osolonej wodzie.
2/3 ciasta francuskie kroje na kwadraty o długości boku 10 cm, a jego brzegi smaruję białkiem.
Z pozostałego ciasta formuje paski, z których następnie robię ramki i nakładam na kwadraty.
Szparagi układam wewnątrz ciastka, posypuję bułką tartą, startym serem. Następnie delikatnie posypuję pieprzem i przykrywam śmietaną i plastrem łososia. Ciastka piekę piekarniku nagrzanym do 200C przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 30.01.2014 14:30
ciekawe połączenie
Iwusia 25.12.2013 23:06
zapowiada się smacznie
Łukasz15 10.10.2013 12:35
Ciekawy pomysł
IKrakowianka 20.02.2013 21:52
świetne
Krystyna32 29.01.2013 07:35
extra
Katarzyna59 24.08.2012 17:27
smaczne
RenataZ-et 10.07.2012 20:41
świetne
zuzanna_z 30.06.2012 14:03
zapowiada się bardzo smacznie
Justyna87 27.06.2012 09:24
ciekawe
Rafał10 27.05.2012 07:47
uwielbiam wszystkie dania z rybką :) na pewno wypróbuję !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak