Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty - z kiełbasą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda 2 główki
kiełbasa śląska 600 g
olej 5 łyżek
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
włoszczyzna suszona 3-4 łyżki
ziele angielskie 5-6 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt.
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
pieprz
czosnek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty - z kiełbasą

Kapustę obrać z zewnętrznych brzydkich liści, resztę opłukać i drobno poszatkować.
W szerokim rondlu rozgrzać olej, wrzucić kapustę, posypać jarzynką, dodać ziele angielskie i liście laurowe.
Dołożyć od razu suszoną włoszczyznę, podlać odrobiną wody i nakryć.
W tym czasie pokroić kiełbasę w półplasterki i podsmażyć na suchej patelni - dodać do kapusty razem z kminkiem i wymieszać.
Dusić, aż kapusta będzie .
Doprawić do smaku pieprzem, czosnkiem i ew. solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 22.08.2012 13:42
mmmm
eagle 04.06.2012 20:49
lubimy taką :)
Habibi 31.05.2012 14:13
Wiadomo, co kraj, to obyczaj. Każdy robi po swojemu :)
jolanta53 31.05.2012 11:36
Pyszny: ja robię troszkę inaczej.
Habibi 27.05.2012 00:08
Serdecznie zapraszam do zapoznania z moimi przepisami :) *** Z pewnością każdy, wśród nich, znajdzie coś smacznego :)
parysek10 26.05.2012 17:46
ale pycha
halina17 26.05.2012 17:05
smaczny bigosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak