Sposób przygotowania

Pomidory przełożyć do blendera wraz z oliwą.
Migdały sparzyć wrzątkiem, pozostawić do ostygnięcia, odcedzić, obrać ze skórki i osuszyć.
Przełożyć na suchą patelnię i uprażyć, stale mieszając.
Uprażone migdały dodać do pomidorów.
Posolić, dorzucić obrane ząbki czosnku oraz nieco soli morskiej.
Wszystko zmiksować na jednolisy sos.
Dosypać utarty ser żółty i ponownie zmiksować.
Spróbować gotowe pesto i ew. dosolić do smaku.

Podawać z makaronem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    brzmi zachęcająco
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do zapoznania z moimi przepisami :) *** Z pewnością każdy, wśród nich, znajdzie coś smacznego :)</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    Dotąd jedliśmy tylko kalsyczne bazyliowe pesto, ale czas na zmiany :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !