Sposób przygotowania

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso przełożyć do miski, dodać jajko oraz bułkę. Oprószyć solą oraz pieprzem i wyrobić masę. Z masy formować okrągłe klopsiki. Na patelni rozgrzać margarynę i lekko zapiec klopsiki z obu stron. Przełożyć klopsiki do garnka i podlać niewielką ilością wody. Dodać startą na tarce o dużych oczkach marchew i pietruszkę oraz wsypać vegetę i paprykę. Dusić pod przykryciem 30 minut. Zabielić sos śmietaną z obrobiną mąki i przyprawić do smaku. Ryż wyłożyć na talerz, polać sosem, ułożyć klopsiki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    zapowiada się smacznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !