Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z muszelkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
pietruszka 1/2 szt
cebula 1 szt
ogórki kiszone 4 szt
śmietana słodka 1/2 kubeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
pieprz do smaku
makaron muszelki garść
natka pietruszki do smaku
indyk 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z muszelkami

Szyjkę umyć i włożyć do garnka. Zalać 2 litrami wody. Jarzyny obrać, pokroić na kawałki i wrzucić do zupy. Wsypać przyprawę i gotować, aż mięso dędzie miękkie. Ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Dodać wraz z wodą do wywaru. Zagotować. Wrzucić garść makaronu i gotować ok. 10 minut. Zabielić zupę śmietaną i zagotować. Doprawić do smaku pieprzem oraz maggi. Posypać natką pietruszki i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marko 06.06.2012 18:38
wyśmienita
motyl 27.05.2012 15:35
extra zupka
motyl 27.05.2012 15:35
extra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak