Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe gotujemy w wodzie. W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę cebulę. Myjemy i osuszamy szczypiorek a także drobno go siekamy. Jaja rozbijamy do miseczki i roztrzepujemy je. Dodajemy do jaj szczytpę soli. Mięso kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy około 3 łyżek oleju dodajemy pokrojoną cebulę i mięso, podsmażamy. Następnie wlewamy jaja, smażymy około 2minut intensywnie mieszając. Jajecznicę wykładamy na talerzyk, doprawiamy oregano, solą jeśli jest taka potrzeba a także pieprzem. Na wierzch posypujemy szczypiorek. Po bokach układamy odsączone z zalewy konserwowe mini ogóreczki i papryczkę chili również konserwowaną. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    pięknie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super zdjęcie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Janek

    przepiękna;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    wyborne sniadanie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !