Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z wieprzowiną i warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4
mięso wieprzowe 15 dag
szczypiorek 1/2 pęczek
ogórki konserwowe 1/2 słoiczka
papryczka chili 4
cebula biała 1
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z wieprzowiną i warzywami

Mięso wieprzowe gotujemy w wodzie. W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę cebulę. Myjemy i osuszamy szczypiorek a także drobno go siekamy. Jaja rozbijamy do miseczki i roztrzepujemy je. Dodajemy do jaj szczytpę soli. Mięso kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy około 3 łyżek oleju dodajemy pokrojoną cebulę i mięso, podsmażamy. Następnie wlewamy jaja, smażymy około 2minut intensywnie mieszając. Jajecznicę wykładamy na talerzyk, doprawiamy oregano, solą jeśli jest taka potrzeba a także pieprzem. Na wierzch posypujemy szczypiorek. Po bokach układamy odsączone z zalewy konserwowe mini ogóreczki i papryczkę chili również konserwowaną. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 26.03.2013 15:34
wyborne sniadanie;)
Janek 20.08.2012 15:45
przepiękna;)
MagdaXXX 27.07.2012 19:36
super zdjęcie
leonkot 06.06.2012 15:01
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak