Sposób przygotowania

Szpinak drobno siekamy, na patelni rozpuszczamy masło i przesmażamy na nim szpinak z dodatkiem soli. Do garnka wkładamy skrzydełka, wlewamy wodę, dodajemy ziele anigielskie, liscie laurowe, sól i pieprz, po 25 minutach dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę. Kiedy warzywa są miękkie dodajemy przesmażony szpinak, wlewamy śmietanę i doprawiamy calość do smaku. Rozlewamy na talerze i jemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    parysek10

    bardzo apetycznie się prezentuje
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajna, smakowałaby mi
  • 0
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    moje smaki na talerzu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !