Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze smażonym szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2
szpinak 2 szklanki
masło 2 łyżki
ziemniaki 6
marchewka 1
śmietana 30% 300 ml
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze smażonym szpinakiem

Szpinak drobno siekamy, na patelni rozpuszczamy masło i przesmażamy na nim szpinak z dodatkiem soli. Do garnka wkładamy skrzydełka, wlewamy wodę, dodajemy ziele anigielskie, liscie laurowe, sól i pieprz, po 25 minutach dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę. Kiedy warzywa są miękkie dodajemy przesmażony szpinak, wlewamy śmietanę i doprawiamy calość do smaku. Rozlewamy na talerze i jemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 04.04.2013 23:09
moje smaki na talerzu
caralajna 14.02.2013 08:09
fajna, smakowałaby mi
parysek10 26.05.2012 17:53
bardzo apetycznie się prezentuje
suzana 26.05.2012 12:29
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak