Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

UDKO Z SOSEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udko 2 SZTUKI
sos słodko-kwaśny DO POLANIA
śmietanka DO OGÓKÓ
sól DO SMAKU
pieprz DO SMAKU
ogórek 1,5 SZTUKI

Przepis i sposób przygotowania na: UDKO Z SOSEM

oPŁUKANE UDKAGOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE, BY BYŁO MIĘKKIE AŻ DO MIĘKKOŚCI. oGÓRKI OBIERAMY, KROIMY W PLASTERKI, DODAJEMY ŚMIETANĘ, OBRANĄ , POKROJONA CEBULĘ, DOPRAWIAMY DO SMAKU. WYKŁADAMY UDKO, PORCJE MIZERI I POLEWAMY SOSEM SŁODKO KWASNYM.


sOS;

1 sztuka papryka,
1 sztuka cebula duża,
5 łyzek ocet,
1 łyżeczka mąka ziemniaczana,
5 łyżek cukier,
1 łyżeczka ocet,
5 łyżek ketchup mały ostry,
3/4 szklanki woda,
2 plasterki ananas,

Dużą cebule kroimy w kostkę grubszą., rozgrzewmy patelnie z olejem,Papryrkę czerwoną , oczyszczoną z gniazd nasiennych ( zeby sos nie był gorzki), kroimy w grubsza kostkę -wrzucamy do woka cebulę i paprykę
2-3 plasterki ananasa, kroimy w kkostkę i dodajemy do woka. Dodajemy gdy cebula będzie już zeszklona. Do oddzielnej miseczki dodajemy 5 łyżek octu białego i 4 łyżki cukru- mieszamy i dodajemy do woka Mieszamy. Następnie dodajemy sok z puszki z ananasa do woka i 1 łyżkę. Mieszamy. Dodajemy 4-5 łyżek ketcchupu. Wszystko mieszamy
. Na koniec dodajemy 1 łyżeczkę octu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak