Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka ze szparagami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 6 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier 2 łyżeczki
ogórki małosolne 2 duże sztuki
rzodkiewki 3 duże sztuki
kukurydza 1/2 puszki
cebula 1/2 sztuki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżeczki
olej 5 łyżeczek
kapusta 1/4 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka ze szparagami

Kroki postępowania

1
Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki, ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki cukru do miękkości, odcedzić, przestudzić.
Krok 1 - Surówka ze szparagami foto
2
Kapustę poszatkować, oprószyć solą, lekko ugnieść, żeby puściła sok.
Krok 2 - Surówka ze szparagami foto
3
Olej wymieszać z octem, 1 łyżeczką cukru i musztardą na gładki sos.
Krok 3 - Surówka ze szparagami foto
4
Do kapusty dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone w półplasterki rzodkiewki i ogórki, odsączoną kukurydzę, pieprz i pokrojone na mniejsze kawałki szparagi. Całość polać sosem, lekko wymieszać.
Krok 4 - Surówka ze szparagami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 05.09.2013 21:48
Porcyjkę zjadłabym z apetytem.
Wafelek2601 08.04.2013 07:47
Taka wiosenna, kolorowa - super
BernadettaP 03.06.2012 10:56
Świetny sposób na niecodzienne wykorzystanie szparagów :)
Paweł10 26.05.2012 14:51
fajnie wyglada
gosia47-47 26.05.2012 14:49
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak