Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 1 kg
puder 5 łyżek
białko 6
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus brzoskwiniowy

Umyte brzoskwinie dajemy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy. Wyciągamy, odstawiamy aby ostygły i miksujemy z połową cukru. Resztę cukru dodajemy do białek i ubijamy na sztywną pianę. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody i gotujemy. Zmiksowane brzoskwinie łączymy z pianą z białek a na końcu z żelatyną. Wszystko ubijamy aż żelatyna zacznie krzepnąć. Przygotowany mus dajemy do pucharków i odstawiamy na 2 godz. do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 05.12.2013 15:23
prosty i smaczny
Bernadeta1 30.10.2013 09:50
szybki i smaczny deserek
Katarzyna59 01.08.2013 08:03
bardzo fajny
caralajna 04.06.2013 05:52
pyszny mus
Grazyna0211 20.04.2013 12:21
przepyszny deser
RenataZ-et 19.06.2012 20:51
pychotka
MagdaXXX 26.05.2012 15:42
oj jak ja uwielbiam brzoskwinie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak