Sposób przygotowania

Jajka rozdzielamy.

Białka ubijamy z cukrem i sodą na sztywną masę.

Dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy.

Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

Delikatnie łączymy składniki i przelewamy do foremki (użyłam foremki o średnicy 18 cm).

Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.

Budyń przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Studzimy, po czym miksujemy z margaryną.

Wkrajamy do niego truskawki, mieszamy i odstawiamy do lodówki.

Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem i śmietanfixem.

Wystudzony biszkopt przekrawamy na 3 równe części.

Dwie z nich przekładamy masą budyniową z truskawkami.

Przykrywamy trzecią.

Na wierzchu i bokach rozsmarowujemy masę śmietankową.

Na górze układamy truskawki.

Torcik wkładamy do lodówki do schłodzenia.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    piękny
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    elegancki
  • 0
    original
    Opublikowano

    parysek10

    taki cudny, że aż szkoda jeść.
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    cudny! ja robię jutro na urodziny córki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    śliczny torcik :) aż chce się jeść :P
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    piękny torcik
  • 0
    dsc_1104
    Opublikowano

    Aleksandra/Olcia

    o jaki sliczny
  • 0
    11665775_966716180056065_8219190919593407840_n
    Opublikowano

    kasia.s

    Wygląda rewelacyjnie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczny tort
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    torcik na 5 : )
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lis

    Piękny i smakowity:)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !