Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy, chłodzimy i mielimy maszynką do mięsa. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do zmielonych ziemniaków dajemy mąkę, jajka, starty ser i wyrabiamy ciasto. Z wyrobionego ciasta robimy okrągłe kluseczki i gotujemy je we wrzącej osolonej wodzie ok. 5 min. Następnie odcedzamy i polewamy podsmażonym boczkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    fajne kluseczki :) takie a'la pierogi ruskie :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pychotki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !