Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki z sałatką z pomidorów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowe mięso mielone 1/2 kg
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki z sałatką z pomidorów

Sałatka z pomidorów:
3 pomidory
1 cebula
sok z cytryny
cukier
sól
pieprz
Mięso przełożyć do miski. Wbić jajko, dodać bułkę (około 3 łyżek, w zalażności od gęstości masy). Do mięsa dodać szczyptę soli i pieprzu. Wyrobić ręką masę, aby wszystkie składniki się połączyły. Następnie z masy formować kotleciki. Na patelni rozgrzać margarynę, położyć sznycelki i smażyć z obu stron. Pomidory umyć i pokroić na kawałki. Przełożyć do miski, dodać pokrojoną na drobno cebulę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Wymieszać. Podawać ze sznycelkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motyl 26.05.2012 10:59
apetyczne
motyl 26.05.2012 10:59
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak