Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
rzodkiewki 5 dużych sztuk
cebula 1/2 sztuki
kukurydza 1/2 puszki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
Musztarda kremska Prymat 1 łyżeczka
olej 4 łyżeczki
kapusta 1/4 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować, oprószyć solą. Ugnieść ją lekko, aż puści sok.
Krok 1 - Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką foto
2
Do kapusty dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone w półplasterki rzodkiewki i odsączoną kukurydzę, oprószyć pieprzem.
Krok 2 - Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką foto
3
Olej wymieszać z octem, cukrem i musztardą na gładki sos.
Krok 3 - Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką foto
4
Sosem polać surówkę, lekko wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 4 - Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 09.09.2013 11:59
lubie takie suróweczki :)
Justa32 31.10.2012 17:04
mniam...
irenka 26.05.2012 11:34
pyszniutka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak