Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 800 g
cebula 1 szt
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
woda
mąka 4 łyżki
śmietana słodka 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w sosie

Mięso myjemy i kroimy w plastry.
Podsmażamy, dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę i dalej podsmażamy.
Zalewamy wodą, tak aby przykryła mięso, dodajemy pozostałe przyprawy i dusimy do miękkości.
Gdy nasze mięso jest miękkie rozrabiamy mąkę z odrobiną wody i śmietaną i zagęszczamy sos.
Zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 20.07.2012 13:06
szybkie, proste i smaczne
ZEWA 05.09.2011 09:22
często to co proste w wykonaniu jest pyszne
ZEWA 05.09.2011 09:22
często to co proste w wykonaniu jest pyszne
eli_555 04.09.2011 23:10
pyszna
kasiurek 01.09.2010 12:03
musze zrobić:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak