Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszka z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 0,5 kg
cebula 2 szt
sól
chleb

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszka z grilla

Kroki postępowania

1
Kaszankę dzielimy na 4 równe kawałki. Kroimy cztery kawałki foli aluminiowej i układamy ją błyszczącą stroną na blat. Obieramy cebulę i przekrawamy na pół (1 polówka na 1 kawałek kaszanki). Cebulę kroimy w półplasterki. Na każdym z kawałków foli układamy kilka plasterków, posypujemy szczyptą soli i układamy na to kaszankę, którą obkładamy dookoła pozostałą cebulą i ponownie doprawiamy solą.
Krok 1 - Kiszka z grilla foto
2
Dokładnie zawijamy w folie i układamy na grillu. Grillujemy na wolnym żarze i grillujemy około 30 minut, co jakiś czas zamieniamy na inną stronę
Krok 2 - Kiszka z grilla foto
3
tak przygotowaną kaszankę podajemy razem ze świeżym chlebem.
Krok 3 - Kiszka z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.01.2014 00:48
kusi smakiem i wyglądem
pajbek 23.12.2013 23:56
Bardzo lubię :-)
angelika14 21.08.2012 19:57
prześlicznie to wygląda nie mówiąc o smaku:)
ziutula
ziutula 26.05.2012 20:42
bardzo lubię
Cukiereczek13 26.05.2012 10:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak