Sposób przygotowania

Dynię umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w kostkę.
Ugotować w osolonym wrzątku.
Ugotowaną dynię przetrzeć przez sito.
Mleko doprowadzić do wrzenia, wrzucić makaron i gotować do miękkości.
Zdjąć z ognia, dodać przetartą dynię, doprawić do smaku.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    bardzo ciekawa zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    podobną gotowała Babcia, też na mleku ale z zacierkami - przyznam, że nie lubiłam jej za bardzo,,,
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !