Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka prowansalskie z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg.
cukinia
bakłażan
cebula 4 szt.
czosnek 2 główki
pomidory 1/2 kg.
sól
oliwa
papryka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka prowansalskie z warzywami

żeberka umyć podzielić na porcje natrzeć solą,pieprzem i ziołami prowansalskimi,cebule obrać i pokroić na ćwiartki,cukinię i bakłażana w półplasterki,pomidory na cząstki,papryki w kostkę,rozgrzać oliwę wrzucić pokrojone warzywa i obsmażyć je doprawić ziołami prowansalskimi,solą oraz pieprzem do smaku,na warzywach układać żeberka całe główki czosnku całość wstawić do piekarnika i upiec w temp.180st.ok.godziny,podawać w tym samym naczyniu którym się piekły z pieczywem,po upieczeniu czosnek przekroić na połowę i smarować nim pieczywo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 01.08.2013 11:35
lubię żeberka :-)
Seba 15.03.2013 10:19
smaczny obiadek
Wafelek2601 11.02.2013 09:25
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak