Sposób przygotowania

cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać,mięso włożyć do miski dodać posiekaną jedną cebulę,jajko,bułkę tartą,odrobinę wody,sól i pieprz do smaku wszystko dokładnie wyrobić na jednolitą masę z powstałej masy formować niewielkie kulki i obsmażyć je na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony,makaron ugotować w osolonym wrzątku,w rondelku rozgrzać odrobinę oleju zeszklić pozostałą cebulę z czosnkiem dodać pomidory razem z zalewą wymieszać i zagotować doprawić do smaku solą,pieprzem,i ziołami prowansalskimi wymieszać i gotować jak sos zgęstnieje to włożyć do niego usmażone pulpeciki i podgrzać,osączony makaron nakładać na talerze polać sosem z pulpecikami i podawać,można posypać parmezanem ale niekoniecznie.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !