Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z pieczarkami i cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg.
jajko 2 szt.
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki
boczek wędzony 20 dkg.
pieczarki 1/2 kg.
olej
ser żółty 20 dkg.
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z pieczarkami i cebulą

do mięsa mielonego dodać paprykę,jajka i posiekany czosnek,sól i pieprz do smaku dokładnie wyrobić na jednolitą masę,pieczarki umyć i pokroić w plastry rozgrzać olej i udusić pieczarki,natkę pietruszki umyć i drobno posiekać,boczek pokroić w cienkie plasterki,podobnie ser żółty,mięso rozłożyć na folii aluminiowej w kształcie prostokąta układać na wierzchu plastry boczku,pieczarki,natkę pietruszki i na koniec plastry sera żółtego zwijać mięso w roladę zawinąć całość folią aluminiową położyć na blasze i upiec w piekarniku w temp.180st.ok.godziny.podawać na ciepło i na zimno do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.04.2013 21:29
bardzo smaczne mięsko
Marcin Vw1 13.07.2012 10:19
pyszna pieczeń
Motorek 15.06.2012 08:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak