Sposób przygotowania

Bakłażany umyć, przeciąć wzdłuż na połowę, posmarować oliwą, ułożyć w naczyniu do zapiekania i piec 30 minut w temperaturze 180*C.
Upieczone wyjąć, ostudzić i oddzielić miąższ od skórki - najprościej wydłubać miąższ łyżką.
Posiekać drobno i wycisnąć na sicie nadmiar soku.
Do bakłażana dodać żółtka, wyciśnięty czosnek, ser, bułkę tartą, zioła i przyprawy.
Masę wyrobić dlonią, aż skaldniki utworzą jednolitą masę.
Formować kulki wielkości małej mandarynki i usmażyć na rumiano.
Zalać sosem pomidorowym i poddusić chwilę.

Podawać z makaronem.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przeglądania moich przepisów. *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    lee-aa

    super ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    interesujący przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne i pomysłowe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !