Sposób przygotowania

Żeberka wieprzowe gotujemy w lekko osolonej wodzie, tak by nie do końca były miękkie. Następnie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, żeberka posypujemy przyprawą do grilla i podsmażamy z każdej strony. Wyjmujemy żeberka na talerzyk. Szczypiorek płuczemy, osuszamy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wlewamy śmietanę i dodajemy szczypiorek, chwilę gotujemy. Sos doprawiamy solą i pieprzem Tak przygotowanym sosem polewamy żeberka. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    Lubię żeberka;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam pyszne żeberka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !