Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron pietruszkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka typ 00 150 g
semolina 150 g
jajko 3 szt.
natka pietruszki mały pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron pietruszkowy

Posiekać listki pietruszki, odrzucając łodyżki, dodać do jajek i zmiksować blenderem.
Mąki połączyć, zrobić dołek i wlać masę jajeczno-pietruszkową.
Zagnieść spręzyste ciasto i rozwałkować jak najcieniej.
Placki lekko przesuszyć, a następnie pokroić w dowolne formy.
Makaron wysuszyć lub ugotować w osolonej wodzie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chelsi 30.08.2012 22:40
ciekawy pomysł ;)
artur7 31.07.2012 07:11
pychw
eagle 04.06.2012 20:42
Dobry taki domowy makaronik .
Habibi 26.05.2012 00:10
Zapraszam do przeglądania moich przepisów. *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)
wojtek5 25.05.2012 22:54
o dobry pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak