Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada drobiowa z warzywami I

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg.
sól i pieprz
pieczarki 20 dkg.
cebula
masło 3 łyżki
jajko 2 szt.
natka pietruszki 1 łyżka
pomidory 1/2 kg.
udziec z indyka 20 wędzony

Przepis i sposób przygotowania na: rolada drobiowa z warzywami I

pierś umyć i rozciąć tak aby powstał jak największy płaski płat lekko rozbić tłuczkiem oprószyć solą i pieprzem z obu stron odstawić na pół godz.wędzony udziec drobno pokroić na patelni rozgrzać olej zeszklić na nim posiekaną cebulę,dodać pokrojone drobno pieczarki wymieszać i dusić ok.10min.dodać wędzony udziec,jajka,natkę pietruszki oraz przyprawy do smaku dokładnie wymieszać i rozłożyć farsz na rozkrojonym mięsie pozostawiając wolne brzegi zwijać w roladę i powiązać nićmi,posmarować masłem i ułożyć w brytfannie upiec w piekarniku w temp.180st.ok.1,5godz.co jakiś czas podlewając wytworzonym sosem spod pieczeni,pomidory sparzyć pokroić na cząstki i chwilę poddusić doprawić bazylią,pieprzem oraz solą,wykładać na półmisek podawać z upieczoną roladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 08.06.2012 09:43
fajna
Wacław 26.05.2012 09:09
pyszne danie !
Justyna87 25.05.2012 22:44
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak