Sposób przygotowania

Orzechy mielimy.

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy orzechy i cukier puder.

Całość siekamy z margaryną po czym dodajemy żółtka i śmietanę.

Zagniatamy na gładkie ciasto.

Dzielimy je na 2 części.

Wkładamy na 10 minut do zamrażarki.

Obrane jabłka ścieramy na plasterki.

Mieszamy je z łyżką cukru.

Wysmarowane tłuszczem foremki na babeczki lub tartaletki wykładamy cienką warstwą ciasta.

Nakładamy jabłka i posypujemy je obficie przyprawą do dań słodkich.

Drugą część ciasta cienko rozwałkujemy i przykrywamy górę babeczek.

Możemy powycinać wzorki bądź z ciasta ułożyć paseczki.

Całość pieczemy około 40 minut w 180 stopniach.

Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wojtek5

    az sie chce goracej szarlotki
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Urocze:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Russkaya

    Piękne są. I wiem, że kiedyś je zrobię :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    tessinka

    Ale pyszotki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !