Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z tuńczykiem i papryką

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krojone pomidory 1 puszka
papryka 1 szt
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżka
cukier 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
masło 2 łyżka
mąka 1 łyzka
mleko 1 szklanka
sól
pieprz
cannelloni 16 szt
tuńczyk w sosie własnym 2 puszka
cebula czerwona 1 szt
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z tuńczykiem i papryką

Cebulę i paprykę kroimy w kosteczkę.

Podsmażamy na łyżce oliwy i zalewamy pomidorami z puszki.

Dodajemy cukier, pikantną przyprawę (ilość wg uznania) i sok z cytryny, gotujemy około 10 minut.

Następnie dodajemy odsączonego tuńczyka, mieszamy.

Mieszanką nadziewamy rurki cannelloni i układamy je jedna obok drugiej w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.

W małym rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy aby nie było grudek.

Wlewamy mleko cały czas mieszając i na małym ogniu gotujemy aż zgęstnieje.

Na koniec dodajemy ser i mieszamy aż się rozpuści.

Solimy i pieprzymy do smaku.

Zalewamy nadziane rurki i posypujemy jeszcze pikantną przyprawą.

Zapiekamy około 20 minut w 180 stopniach.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 25.05.2012 22:30
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak