Sposób przygotowania

Cebulę i paprykę kroimy w kosteczkę.

Podsmażamy na łyżce oliwy i zalewamy pomidorami z puszki.

Dodajemy cukier, pikantną przyprawę (ilość wg uznania) i sok z cytryny, gotujemy około 10 minut.

Następnie dodajemy odsączonego tuńczyka, mieszamy.

Mieszanką nadziewamy rurki cannelloni i układamy je jedna obok drugiej w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.

W małym rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy aby nie było grudek.

Wlewamy mleko cały czas mieszając i na małym ogniu gotujemy aż zgęstnieje.

Na koniec dodajemy ser i mieszamy aż się rozpuści.

Solimy i pieprzymy do smaku.

Zalewamy nadziane rurki i posypujemy jeszcze pikantną przyprawą.

Zapiekamy około 20 minut w 180 stopniach.

Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !