Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kośćwędzona 0,4 kg
ziemniaki 1 KG
woda 3 litry
żur 500 ml
kiełbasa podwawelska 0,5 kg
przyprawy
pieczarki 500 g
cebula 1 szt
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Żur

3 litry wody stawiamy na piecu dodajemy do niej Kostkę bulionową sól kość wędzoną
Kiełbasę smażymy z pieczarkami i cebulą gdy będą gotowe dodajemy do kości

Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę i dodajemy do zupy gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy żur
Przyprawiamy Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak