Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy z ziemniakami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
margaryna 1/4 kostki
sól do smaku
pieprz do smaku
kwaśna śmietana 4 łyżki
mąka 1 łyżka
kminek 1 łyżeczka
kuchrek 1/2 łyżki
ziemniaki dowolna ilość

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy z ziemniakami.

Pieczarki obrać, umyć i pokroić na niewielkie kawałki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Do rondelka włożyć margarynę, dodać pieczarki i cebulę. Lekko podsmażyć. Podsmażone pieczarki podlać niewielką ilością wody. Dodać odrobinę kminku i vegetę. Dusić pod przykryciem do miękkości. W kubeczku starannie wymieszać śmietanę z mąką. Wlać do sosu. Wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Ubić. Na talerz wyłożyć ziemniaki, polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marko 08.06.2012 20:23
pycha
olkaaa 31.05.2012 08:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak