Sposób przygotowania

Mięso starannie umyć, włożyć do garnka i zalać 2,5 litra wody. Zagotować. Zabrać powstałą pianę. Marchew, pietruszkę i cebulę obrać. Marchew i pietruszkę pokroić na kawałki. Wrzucić do rosołu. Cebulę wrzucić w całości. Dodać kucharek i gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na talerz wyłożyć porcję ryżu, zalać rosołem, doprawić solą oraz pieprzem. Posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Marko

    bardzo lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    ciekawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !