Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wodzianka z ziemniakami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 1 garść
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/3 szt
cebula 1 szt
por 1/2 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ziemniaki dowolna ilość
margaryna 1/3 kostki do omasty
cebula 1/2 szt do omasty

Przepis i sposób przygotowania na: Wodzianka z ziemniakami

Grzyby namoczyć, odcedzić z wody. Przełożyć do garnka. Jarzyny obrać, umyć i pokroić na kawałki. Włożyć do garnka. Zalać warzywa i grzyby 2,5 litra wody. Dodać vegetę i gotować, do momentu aż wszystkie składniki będą miękkie (można dodać kostkę rosołową). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Ubić na miazgę. Na margarynie podrumienić posiekaną cebulkę. Na jeden talerz wlać wodziankę, na drugi wyłożyć ziemniaki polane cebulką i tłuszczem. Jeść i przybierać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marko 27.06.2012 18:24
super
motyl 09.06.2012 16:16
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak