Sposób przygotowania

Żeberka przełożyć do garnka, dodać fasolę i zalać 2,5 litra wody. Dodać liść, ziele, kminek i włoszczyznę. Gotować, aż fasola będzie miękka, około 1,5 godziny. Następnie wywar przecedzić do innego garnka. Fasole przetrzeć przez sitko i dodać do wywaru, skórki wyrzucić. Włoszczyznę pokroić na kostkę i wrzucić do zupy. Boczek pokroić w kosteczkę, podsmażyć i dodać także do zupy. Wrzucić garstkę makaronu i chwilę pogotować. Z margaryny i mąki zrobić zasmażkę. Dodać do zupy i wymieszać. Całość zagotować. Doprawić do smaku majerankiem, solą oraz pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Marko

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marko

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    Slinka cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !