Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa z makaronem i boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 40 dkg
boczek wędzony 20 dkg
włoszczyzna (bez kapusty i pora)
makaron gwiazdki 1 garść
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
kminek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
margaryna 1 łyżka
mąka 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat do smaku
żeberka wędzone 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa z makaronem i boczkiem

Żeberka przełożyć do garnka, dodać fasolę i zalać 2,5 litra wody. Dodać liść, ziele, kminek i włoszczyznę. Gotować, aż fasola będzie miękka, około 1,5 godziny. Następnie wywar przecedzić do innego garnka. Fasole przetrzeć przez sitko i dodać do wywaru, skórki wyrzucić. Włoszczyznę pokroić na kostkę i wrzucić do zupy. Boczek pokroić w kosteczkę, podsmażyć i dodać także do zupy. Wrzucić garstkę makaronu i chwilę pogotować. Z margaryny i mąki zrobić zasmażkę. Dodać do zupy i wymieszać. Całość zagotować. Doprawić do smaku majerankiem, solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 20.07.2012 20:37
Slinka cieknie
motyl 05.06.2012 16:12
super
Marko 03.06.2012 16:45
super
Marko 03.06.2012 16:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak