Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z ryżem i jarzynami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 4 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
por 1/2 szt
pietruszka 1/2 szt
ryż 4 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
koperek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z ryżem i jarzynami

Podudzia z kurczaka umyć i włożyć do garnka. Zalać 2 litrami wody, dodać przyprawę do zup i zagotować. Marchew, pietruszkę, cebulę i pora obrać, przepłukać i pokroić na kawałki, dodać do mięsa i wody. Gotować około 50 minut. Następnie wsypać ryż i gotować kolejne 20 minut. Doprawić zupę do smaku pieprzem oraz maggi. Wlać na talerz i posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 17.06.2012 09:58
zypu lubie szczegolnie w chłodne dni
Marko 04.06.2012 13:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak