Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz rybny z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby 1/2 kg
pieczarki 30 dag
masło 1/2 kostki
marchewka 2 szt.
cebula biała 1 szt.
sól
sok z cytryny
woda 0,75 ml
mąka pszenna 2 łyżki
koper do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz rybny z pieczarkami

Ryby oczyść, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, a marchewkę i pieczarki w plasterki.
Warzywa przesmaż na maśle, zalej wodą, dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj do miękkości marchewki.
Dodaj rybę i gotuj jeszcze 10 min.
Na patelnię włóż 3 łyżki masła, gdy się rozpuści wsyp[ mąkę. Całość dokładnie wymieszaj. Gdy nie będzie grudek, zagęść sos.
Udekoruj koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 27.05.2012 20:44
gulasz rybny to coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak