Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jęczmienna zapiekana

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 1/2 szklanki
marchewki 2
kukurydza w puszce
por 1/3
Kucharek przyprawa uniwersalna
oliwa
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ser gouda 100 g
jajko ugotowane na twardo 3

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jęczmienna zapiekana

Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Marchewkę, ser i jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Por kroimy w plasterki, tuńczyk i kukurydzę osączamy. Ugotowaną kaszę łączmy z wszystkimi składnikami, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Gotową przekładamy do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego i zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 160 st. C przez 30 minut. Podajemy z ketchupem (możemy też posypać serem żółtym).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 18.01.2013 19:23
samo zdrowie;)
Monika-twin 24.08.2012 12:44
super przepis
reniatka 29.05.2012 15:18
ciekawe
halina55 25.05.2012 21:07
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak