Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z ziemniakow i kiszonej kapus

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 10
masło lub olek 4-5 łyżek
cebula 1
jaja 3
zsiadłe mleko 1 1/2 szklanki
pieprz
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z ziemniakow i kiszonej kapus

ziemniaki pokroić w plasterki i usmażyć. kwaszoną kapustę udusić, po czym dodać masło oraz drobno pokrojoną cebulę i pieprz. na posmarowaną tłuszczem brytfankę nałożyć połowę ziemniaków, na to kapustę a na wierzch ponownie ziemniaki. wszystko zalać tłuszczem, a następnie polać mieszanką jajek ubitych ze siadłym mlekiem i zapiec w piekarniku do zróżowienia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 12.10.2010 09:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak