Sposób przygotowania

Oddzielamy białka od żółtek , pianę ubijamy z oba cukrami , następnie dodajemy żółtka , obie mąki i proszek .Wkładamy gotowe ciasto na blachę i pieczemy pół godziny w 160 st. Gdy ostygnie to ciasto kroimy na pół, pierwszą część smarujemy masą nugatową . W 700 ml śmietany rozpuszczamy kawę , następnie ubijamy śmietan fix i 3 łyżkami cukru na krem , rozsmarowujemy go na masie nugatowej i przykrywamy drugim plackiem , ubijamy jeszcze tę śmietanę co nam została i smarujemy ciasto , na koniec posypujemy kakao i schładzamy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    może być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !