Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura truskawkowo-pomarańczowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1 kg
cukier 200-250 gramów
pomarańcza

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura truskawkowo-pomarańczowa

1. Umyte, obrane truskawki wymieszać (w garnku) z żelfixem. Gotować tak długo, by doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając. Dodać cukier. Gotować przez ok. 5 minut, ciągle mieszając. Dodać startą skórkę z pomarańczy i sok z całej pomarańczy. Wymieszać, znów zagotować, wlać do słoików, zakręcić i postawić \"do góry nogami\".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak