Sposób przygotowania

2 kostki margaryny utrzeć dodając po kawałku marcepana(1kg.) wbić 14 jaj i utrzeć jak masa będzie gładka dodać 3/4szkl.mąki utrzeć i wyłożyć ciasto na prostokątną blachę wstawić do piekarnika na 170st.i upiec ok.10min.pokroić na 6 porcji,z pozostałej mąki,margaryny,cukru i żółtek zagnieść kruche ciasto upiec je w tej samej blasze co pierwsze ciasto w temp.180st.ok.10min.i podzielić na 6 porcji marmoladą posmarować kruchy spód na nim układać blat marcepanowy,pozostałą masę marcepanową zagnieść z białkami wkładać do szprycy i ozdabiać brzegi mazurka i wstawić do piekarnika na 180st.ok.10min.aby się zrumieniły wystudzić układać umyte i pokrojone owoce świeże bądź z kompotu i zalać tężejącą galaretką cytrynową.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !