Sposób przygotowania

Ananasa przełożyć z puszek do blendera (razem z zalewą) i zmiksować.
Z limonki otrzeć skórkę.
Dolać do blendera pastę pomidorową, miód, sos sojowy, olej sezamowy oraz sok z limonki, dodać otartą skórkę - wszystko ponownie zmiksować na jednolity sos.
Spróbować i ewentualnie dolać sosu sojowego.
Przelać gotowy sos do małych słoiczków (180-250ml), zakręcić wyparzonymi pokrywkami i zapasteryzować 25-30 minut.

Sos podawać do mięs pieczonych, smażonych i grillowanych.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przeglądania moich przepisów. *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Już mi smakuje.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !