Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzony boczek 20 dag
kiełbasa ( np.zwyczajna) 1 kg
marchew 2 szt
por- kawałek
seler kawałek
cebule 3 szt
koncentrat pomidorowy 1 mała puszka
sól
przypraw do fasolki po bretońs 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
olej
mąka 3 łyżki
fasola Jaś 1 kg
ogórki 2 szt
ketchup pikantny 4 łyżki
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę moczyć 12 godz. W tej samej wodzię ją ugotować wraz z pokrojonymi w kostkę warzywami oraz boczkiem. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Gdy fasolę będzie miękka dodać kiełbasę oraz cebulę. Dodać koncentrart i keczup, dodać przyprawy. Zciągnąć mąka rozrobioną z wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 10.07.2013 23:07
oo jak dawno nie jadłam
RenataZ-et 21.10.2012 17:18
najlepsza :)
tomek18 05.09.2012 20:44
pyszna
czekoladka_m 12.08.2012 12:58
a ja czasem robię;):)mąż bardzo lubi:)
IZABELA29 12.08.2012 09:28
Zawsze moja mama robiła ją i była bardzo smaczna , a ja bardzo rzadko nawet nie wiem dlaczego ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak