Sposób przygotowania

Nasiona kminku utłuc w moździerzu i przesypać do słoika.
Zakręcić, enegricznie potrzepać słoikiem i odstawić na 10 dni w ciepłe, najlepiej nasłonecznione, miejsce, aby się zmacerowało.
Po tym czasie odcedzić powstały macerat kminkowy i przelać do szczelnej butelki.

Octu używać przede wszystkim do dań z kapusty - zarówno surowej, duszonej jak i kiszonej.
Wzbogaca dania kminkowym aromatem, a jednocześnie je zakwasza - świetny zwłaszcza do surówek.
Sprawdza się także, jako składnik marynat.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przeglądania moich przepisów. *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dzikowiec

    Świetny przepis!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !