Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszone warzywa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 2 szt
marchewka 4
kalafior 1 mały
brokuł pół szt
pietruszka 1
czosnek 10 ząbków
koper
chrzan
seler pół

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszone warzywa

Kalarepę , marchew , pietruszkę , seler kroimy w 5 cm słupki grubość 1 cm , a kalafior i brokuły w mniejsze różyczki. Wszystko mieszamy z ząbkami czosnku i wrzucamy do kamiennego garnka , dodajemy koper, ziele, liście i chrzan zalewamy gorącą wodą z solą (1 litr wody 2 łyżki soli ) i czekamy tydzień .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 07.10.2013 14:44
fajny pomysł
babcia
babcia 17.12.2012 22:23
chyba nie robiłam
Andysz 29.05.2012 00:27
ooo ciekawe;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak